Bieb op school

FIERS, de gemeente Coevorden en bibliotheken hebben de handen ineen geslagen voor kwaliteitsverbetering binnen het onderwijs. Door een gezamenlijke strategie op te stellen en bewezen diensten en programma’s van de bibliotheken te benutten wordt de school omgevormd naar een ideale lees- en mediaomgeving. Een omgeving waarin lezen en (digitale) media volop de ruimte krijgen en waar aantoonbare resultaten worden geboekt.

Voordelen van de Bibliotheek op school

Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Een goede taalbeheersing zorgt er voor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt. Zo kunnen kinderen beter meekomen in de (digitale) samenleving en daar heeft iedereen belang bij.

Wat biedt de Bibliotheek op school

Op De Wegwijzer is een volwaardige bibliotheek  in school gerealiseerd. De bibliotheek stelt indien gewenst boeken beschikbaar en levert een catalogus-/uitleensysteem.

Klik hier voor meer informatie.